Wijnfeitjes

Wijnfeitjes

Op deze pagina nemen je mee in diverse wijnfeitjes:

  1. Wijngaardoppervlakte
    Spanje heeft de grootste wijngaardoppervlakte ter wereld. Toch bezet het land met circa 3 miljard liter slechte de derde plaats op de ranklijst van wijn producerende landen.
  2. Kwaliteit huiswijn laat veel te wensen over….
    De kwaliteit van de huiswijnen neemt langzaamaan toe maar nog steeds wordt u als gast regelmatig teleurgesteld in diverse horecagelegenheden. Grootschalig onderzoek onder zowel horecabezoekers als horecaondernemers, laat zien dat de kwaliteit van geschonken huiswijnen in Nederlandse cafés en bars te wensen overlaat. Lees verder ……..
  3. Rode wijn goed tegen verkoudheid
    Een recente Spaanse studie heft aan het licht gebracht dat wijndrinkers minder kans hebben een verkoudheid op te lopen dan geheelonthouders en drinkers van bier en gedistilleerd. Volgens onderzoeker Dr. Bahi Takkouche, professor in de epidemiologie aan de universiteit van Santiago de Compostela, biedt het drinken van twee glazen wijn per dag, en dan met name rode, een goede bescherming tegen verkoudheid.
  4. Hoe lees ik het Spaans wijnetiket?
    Wat staat er op een etiket van een Spaanse wijn? Joven, Crianza, Gran reserva, hoe lang op het vat of in de fles gerijpt etc. Lees verder……
  5. Hoe werkt het Spaanse classificatiesysteem van Peñín?
    Alle wijnen in de webshop zijn getest en gekwalificeerd en kan je helpen bij uiteindelijk je wijnkeuze. In Nederland kennen wij de bekende Harold Hammerma en wereldwijd is Robert M. Parker. De Guía Peñín is de beroemdste en belangrijkste Spaanse wijn gids, is het werk van Spaanse wijn criticus José Peñín. Als ervaren wijn criticus en schriftsteller heeft hij gewerkt voor meer dan 25 jaar als wijnjournalist en kent de spaanse wijnendus binnen en van buiten. Voor de Guía Peñín proefde hij zijn team ieder jaar meer dan 10.000 wijnen uit alle wijnstreken van Spanje en evalueert deze na door Robert Parker werd bekend 100-puntsschaal. Lees verder……
  6. Wat is CAVA?
    Cava, de spaanse champagne is een mousserende wijn die gemaakt wordt volgens de ´methode traditionelle´. Vroeger werd er op de flessen gesproken van ´methode champenoise´, totdat de Fransen daar een stokje voor staken. Lees verder……