Selectie van wijn

Bij wijn importeren en verkopen komt heel wat kijken, meer dan je zo op het eerste oog zou denken als je een lekker glas Spaanse wijn inschenkt.

Selectie van wijn
We beginnen met ongeveer het leukste aspect, het zoeken naar nieuwe wijnen. Soms lopen we min of meer per toeval aan tegen verrassende en soms unieke wijnen die nergens in Nederland verkrijgbaar zijn. Maar meestal zoeken we gericht en dat met name tijdens onze zomervakantie in het Catalaanse deel van Spanje.

Inventarisatie
We beginnen met in kaart brengen welke wijnen we nodig hebben, voor wie (particulier en/of horeca) en in welke prijsklasse, mede gebaseerd op behoeften en wensen van onze klanten. Ook de situatie bij onze bodega’s speelt een belangrijke rol. Soms hebben ze in een bepaald jaar een bepaalde wijn niet (voldoende) of is deze niet goed genoeg. En vanwege onze groei hebben we ook meer en meer wijn nodig.

Zoektocht
Zoeken doen we op verschillende manieren. We krijgen regelmatig tips binnen voor leuke bodega’s of originele wijnen vanuit onze Spaanse kennissenkring. Via (artikelen op) internet komen we interessante wijnen en bodega’s op het spoor.

Bodegabezoek
Tot slot bezoeken we de bodega waarvan we wijnen gaan inkopen om kennis te maken met bodega en wijnmaker, om te zien en te horen hoe ze werken en om foto’s te maken

Als we zelf onder de indruk zijn van smaak en prijs-kwaliteitverhouding en de bodega, gaan we de wijn nogmaals met anderen proeven om hun mening te horen. Maar het allerbelangrijkste voor ons blijft onze eigen ‘buenas sensaciones’, oftewel: vinden we het zelf allebei lekker? Want we willen alleen wijn verkopen waar we zelf enthousiast over zijn! We merken dat (potentiële) klanten dat heel leuk vinden.