Dé trend in de Grenache wijnen, Mas Gusó El Plataner

De Grenache geeft al het fruit en voegt frisheid toe. De Syrah verhoogt de smaak van de wijn en de Carinena geeft de complexiteit en persoonlijkheid aan deze wijn. Na een zorgvuldige selectie van de druiven op de wijnstokken wordt elk ras geoogst wanneer de druiven de beste rijpheid hebben. De pluk gebeurd handmatig in dozen van 15 kg en worden bewaard en handmatig verwerkt op een temperatuur van 0 °C. Hierdoor worden alleen de beste druiven gebruikt voor deze wijn. Na het verwerken vindt er een fermentatie en maceratie plaats voor ongeveer 15 – 20 dagen op circa 25 °C. Hierna wordt de wijn ongeveer 12 maanden bewaard in eiken vaten van 300 liter. En waarom de naam El Plataner? Midden op het landgoed van Mas Gusó staat een tweehonderd jaar oude plataan waarnaar deze wijn is genoemd: El Plataner.

Proefnotitie: Mooie paars gekleurde wijn met aroma’s van rood fruit, zoete vruchten en een vleugje specerijen. De wijn is medium tot full body met heeft een fluwelen rijpheid die in evenwicht wordt gehouden door de frisse zuren. Kwaliteitswijn die 12 maanden lagering op Franse eiken heeft gehad. Mooie, lange en pittige afdronk met evenwichtige tannines!

Drinken bij: Heerlijk bij allerlei vlees- en wildgerechten met bijvoorbeeld een rood fruitsaus of als gezellige avondwijn. Maar ook prima in combinatie met een lekker stuk kaas of pure chocolade.

Bewaaradvies: tot 6 jaar

Gebied: D.O. Terra Alta
Land: Spanje
Druif: Carinena, Garnacha Negra, Syrah

Te bestellen op http://catalaansewijn.nl/product/mas-guso-el-plataner/