Over ons

Onderzoek: samen drinken maakt gelukkig
Uitermáte goed nieuws, lieve mensen. Dat we van een glaasje van ’t één en ’t ander een gelukzalig gevoel krijgen, dat weten we inmiddels. Dat het bijzonder gezellig is om dat samen met de partner te doen, weten we inmiddels ook. Maar dat laatste doet meer met je, zo blijkt uit officieel onderzoek.

Wat blijkt? Samen drinken maakt gelukkig. Of in ieder geval gelukkigér. Mits we het onderzoek van de University of Michigan mogen geloven, en dat doen we in dit geval maar al te graag, natuurlijk. Stellen die samen aan de wijn zitten en hetzelfde drinkpatroon hebben, zijn door de bank genomen gelukkiger in hun relatie dan zij waarbij dit niet het geval is.Dat betekent overigens nu niet dat jij je hetzelfde alcoholnuttigingspatroon als je partner moet aan gaan meten, of andersom. Maar bovenal “drink met mate” en geniet!Nou, proost dan maar!

Wijnen en Cava’s
De kwaliteit wijnen en cava’s selecteren en importeren wij zelf direct van de wijnboer, zonder tussenhandel en zijn altijd op zoek naar unieke kleinschalige bodega’s, wijnen met een verhaal. Waarom wijn uit Catalonië?: Authentiek en uniek van smaak tegen een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding!

Catalonië
In tegenstelling tot andere Spaanse wijngebieden worden in Catalonië niet alleen de autochtone druivensoorten aangeplant maar ook die vanuit andere landen, waaronder Frankrijk. Er liggen wijngebieden die door monniken zijn aangeplant zoals bijvoorbeeld Priorat en Empordà. Er komen lichte frisse witte en rosado-wijnen maar ook mooie rode krachtige crianzas en reservas voor. De Penedès en de Empordà (Alt Empordà) zijn de belangrijkste wijnstreken van Catalonië en brengen naast uitstekende kwaliteitswijnen ook de wereldberoemde mousserende wijn ‘Cava’ voort. Kleinere wijngebieden zijn Allella, Costers del Segre en de Priorat.

Wie zijn wij?
Mijn naam is Bart Merks, wijnliefhebber, werkzaam als Projectmanager bij verschillende opdrachtgevers. Samen met mijn vrouw Annette willen wij iedereen kennis laten maken met de prachtige wijnen uit Spanje en met name uit Catalonië. Wij zijn echte levensgenieters die een bewuste keuze maken voor een goede kwaliteit van leven. Wij hebben onze passie omgezet in een eigen bedrijf en willen ons enthousiasme over wijnen en Spanje (Catelonië) graag met je delen.