Castillo Perelada

Castillo Perelada

Castillo Perelada is een bijzonder Spaans wijnhuis. Het is een van de toonaangevende wijnhuizen van Catalonië met een sterke lokale band. Zo is Castillo Perelada de ‘hoflevarancier’ van F.C Barcelona en drinkt het Spaanse koninklijke huis ook graag de wijnen en Cava’s van Perelada. Ook is Castillo Perelada met haar kasteel en culturele festival uniek in Spanje. Wordt geschonken ondermeer in Grand Hotel Huis Ter Duin. Castillo Perelada heeft een aantal zeer fraaie wijnen zoals daar is de Finca Malaveina. Een prachtige eet-wijn. Stevig, vol met donker fruit. Een andere zeer fraaie wijn van Castillo Perelada zijn de Cava’s. Wat te denken van Cava Castillo Perelada Brut Rosado Cuvee Especia. Deze cava werd geschonken als apéritief bij het diner ter gelegenheid van het huwelijk van de Spaanse kroonprins Felipe met de TV journaliste Letizia Ortiz op 22 mei 2004. De wijn werd tevoren bij een blinde proeverij geselecteerd, waarbij de producent van de Cava pas na de huwelijksceremonie bekend mocht worden gemaakt. Bij grandcruwijnen hebben we het hele gamma van Castillo Perelada in ons assortiment inclusief de schaarse uitvoeringen en zoals te doen gebruikelijk bij ons zijn deze allemaal per fles te bestellen tegen de beste prijs.

Castillo Perelada bezit 150 ha wijngaard in de D.O. Empordà Costa Brava verdeeld over vier terreinen, Pont de Molins, Malaveïna, Garrigal en Garbet. In het centrum van het wijngebied Empordà Costa Brava ligt het middeleeuws stadje Perelada met het schitterende kasteel Perelada inclusief bibliotheek en glasmuseum. In de ondergrondse kelders worden Franse (Allier en Nevers) en Amerikaanse eikenhouten vaten gebruikt voor de rijping en lagering van de wijnen en ook Cava van Castillo Perelada. Castillo Perelada vinos y cavas is al sinds grootvader Don Miguel Mateu Pla besloot om de wijnactiviteiten nieuw leven in te blazen een familiebedrijf dat nog immer met veel enthousiasme en vernieuwingszin wordt voortgezet.

Dit wijnhuis is vooral ook gekend voor zijn cava’s. De wijngaarden liggen rond het centrum van de Cavaproductie, San Sadurni d’Anoia en vallen dus onder de D.O. Penedes. De hoofdvestiging van het cava- en wijnhuis ligt echter niet vlakbij Barcelona, maar veel noordelijker, in Empordá, bij Figueres en de Costa Brava, waar de kunstenaar Salvador Dalí een huis (huizen) en een museum had (en heeft). Dalí was dol op de rosé cava van Castillo Perelada en liet zich er diverse malen mee fotograferen. Gasten die Dali bezochten in zijn huis in Port Lligat werden begroet met een glas Castilla Perelada Rosado.

Castillo Perelada heeft een prachtig collectie aan wijnen waaronder de Castillo Perelada Finca Espolla, Cava Castillo Perelada Gran Claustro Cuvee Especial Gran Reserva, Castillo Perelada Finca la Garriga Samso en de geweldige Castillo Perelada Finca Malaveina.

Castillo Perelada