Bodegas Bellod

In 1943 sticht Josep Bellod het familiebedrijf Bodegas Bellod. In de begin jaren hield Josep Bellod zich bezig met het selecteren van de best producerende wijngebieden en druiven geteeld in Spanje. Naar mate de tijd verstreek ging Bodegas Bellod ook over tot het bottelen van wijn om de consument te bedienen.

Door het vertrouwen van de consument en de ervaring door de jaren heen, is Bodegas Bellod een innovatief project in het gebied Conca de Barberà gestart, waar de klimatologische omstandigheden zeer gunstig zijn voor de wijnbouw met als gevolg wijnen van een grote kwaliteit. Traditie en technologie komen samen in het land “Mas del Nen”  wat vrij vertaald “Vins d’autor” (auteur van wijnen) betekent.

La Conca de Barberà
La Conca de Barberà een zuidelijke Catalaanse regio met circa 649 km2 oppervlakte. De natuurlijke omstandigheden, samen met de geschiedenis en tradities, maken het een bevoorrechte regio voor de wijnbouw en de uitwerking van uitstekende wijnen en cava’s. Het is een agrarisch gebied voornamelijk gewijd aan de wijnbouw, waar de eerste voorraden door Cister monniken uit het klooster van Poblet naar Frankrijk werden gebracht.

Al meer dan 100 jaar worden wijnstokken geteeld. In de laatste twintig jaar zijn er verschillende druivensoorten toegevoegd aan de wijngaarden van Bodegas Bellod. Dit om te kunnen voldoen aan de vraag van de internationale markt, zo zijn de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Merlot, Ull de Llebre (Tempranillo), Macabeo, Garnatxa, Cariñena en Muscat druiven toegevoegd voor het maken van fantastische rode, witte en rosé wijnen.

De toepassing van de huidige techniek in combinatie met de ervaring en traditie – geërfd van de voorouders van Bellod – maken dat de kwaliteit van de wijnen in een stijgende lijn wordt gehandhaafd en de wijnen worden aangeboden met een persoonlijkheid.

catalaansewijn.nl bodegas bellod